Az Anuga FoodTec kiállításon bemutatott OneStep technológia 90%-kal csökkenti a tejfeldolgozás idejét, 50%-kal pedig annak költségeit, így az évszázad legjelentősebb tejipari innovációja lehet.

Immár 6. alkalommal rendezték meg Kölnben az Anuga FoodTec élelmiszeripari szakkiállítást, melyen 2012-ben 35 ország közel 1.300 kiállítója vett részt.

A kiállítás egyik leginnovatívabb eleme a Tetra Pak által bemutatott ún. „OneStep” tejfeldolgozási technológia, ami 90%-kal, az eddigi két napról mindössze néhány órára csökkenti az UHT tej feldolgozásának időigényét, úgy, hogy emellett 50%-kal mérsékli annak működési költségeit is.

A OneStep technológia magában foglalja az aszeptikus pufferelést, azaz a tej csíramentes környezetben való tárolását is. Ez az eljárás lehetővé teszi a teljesen automatikus és folyamatos, a korábbinál kevesebb lépésből álló és kevesebb veszteséggel járó UHT feldolgozást.

Tovább…

Kapcsolódó link: