A magyarországi élelmiszer-feldolgozást és -kereskedelmet tekintették át a szakemberek a kamara „Élelmiszeripari Körkép – 2016” elnevezésű konferenciasorozatának második rendezvényén. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett „Élelmiszeripari körkép – 2016” elnevezésű rendezvénysorozat második eseménye zajlott le október 11-én, a budapesti Öbölház rendezvényközpontban. A téma ezúttal az élelmiszer-feldolgozás és -kereskedelem volt. A közel százötven fős hallgatóságnak elsőként Dudás Gyula, az Agárgazdasági Kutató Intézet munkatársa a nemzetközi élelmiszeripar piacról, illetve a szektor hazai szereplőinek értékesítési lehetőségeiről adott áttekintést. Abból az AKI által készített, „Magyarország élelmiszeripari helyzete és jövőképe” című tanulmányból idézett, amelyet a rendezvénysorozat első, szeptember 20-i fórumán már bemutattak az akkori résztvevőknek. Dudás Gyula is elmondta, hogy az élelmiszeripar azért tudott 2003 és 2013 között jó eredményeket felmutatni, mert erős volt az exporttevékenysége. Ezzel pedig tulajdonképpen kompenzálta a belföldi forgalom visszaeséséből fakadó hiányokat.

tovább